Η εταιρία Σωτ. Δ. Αθανασόπουλος ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1989 στην Ελευσίνα και έχοντας προτιμήσει να εμπορεύεται τα προϊόντα της εταιρίας Shell εδραιώθηκε στον χώρο των λιπαντικών ως ένας εκ των πιο αξιόπιστων και εξειδικευμένων συνεργατών της στην ελληνική αγορά για τρεις και πλέον δεκαετίες.  Η συνεχής εκπαίδευση και οι εξειδικευμένες υπηρεσίες μας είναι ο λόγος που μας έχει τοποθετήσει στην θέση του προμηθευτή σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, συνεργεία, τεχνικές εταιρίες, μηχανήματα έργου, ναυτιλιακές εταιρίες κ.α.

Είμαστε από τους πρώτους που εφαρμόσαμε στην ελληνική αγορά με την βοήθεια της Shell και των εργαστηρίων της τους δειγματοληπτικούς ελέγχους των χρησιμοποιημένων λιπαντικών για την καταλληλόλητα και βελτίωση των κατάλληλων τύπων λιπαντικού για την κάθε ανάγκη λίπανσης.

Επίσης είμαστε απο τους πρώτους που εισάγαμε και διαθέσαμε στην ελληνική αγορά το 2007. Το AdBlue, προϊόν που ακόμα και σήμερα διαθέτουμε.

Παράλληλα από το 1992 Και έχοντας την τεχνική και ουσιαστική στήριξη της Shell Chemicals διευρύναμε τα παρεχόμενα προϊόντα μας και στο κομμάτι των χημικών με την διανομή και εμπορία διαλυτών σε μεγάλες συσκευασίες (βυτίο/ βαρέλια)
Τέλος το τρίτο κομμάτι που δραστηριοποιείται η εταιρία μας από το 1990 είναι η ανάπτυξη του Lampoil στην Ελληνική αγορά, για Εκκλησιαστική και διακοσμητική χρήση. Το 2002 λανσάραμε στην ελληνική αγορά το Ελληνικό Φως Υγρό Κερί. Ένα σκεύασμα παραφινικής βάσης, ΑΟΣΜΟ, ΑΚΑΠΝΟ, ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΟ, που χρησιμοποιείται σε όλες τις λάμπες με φυτίλι ως φωτιστικό. Ένα προϊόν αντάξιο των ποιοτικότερων ευρωπαϊκών Lampoil.

Το 2010 η εταιρία μας επένδυσε σε ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην θέση Φούσκενα του Δ.Δ Πύλης Δερβενοχωρίων που ανήκει στον Δήμο Τανάγρας.
Η δυνατότητα ανάμειξης και συσκευασίας διαλυτών που μας δίνει η Άδεια Λειτουργείας μας, μας κατέταξε ως Βιομηχανία Χημικών Προϊόντων και μας επιτρέπει να διαθέσουμε στην αγορά διαλυτικά και είδη χρωματοπωλείων σε μικρές συσκευασίες.
Στην εταιρία μας εργαζόμαστε σκληρά ώστε να εξελίσσουμε τα προϊόντα μας σύμφωνα με τους διεθνής κανόνες, και να εξασφαλίζουμε ότι καλύπτουμε όλες τις ανάγκες των πελατών μας χωρίς να θυσιάζουμε ποτέ την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών μας.